Martin Brinde- Utbildare, Mentor & Coach

“Jag är faktiskt genuint intresserad av ditt välbefinnande”

Hej! Mitt namn är Martin och jag är Performance Mentor och Coach med över 20 års erfarenhet i hälso och träningsbranschen.

Jag har arbetat som Personlig Tränare och Massageterapeut på välkända gym så som Gymnasium, Elixia och SATS i Göteborg, och har också grundat och ägt mina egna PT-studios och gym, inklusive en CrossFit- och Personlig Träningsstudio i Masthugget Göteborg, en PT-studio i Billdal samt Fyscenter, ett gym som specialiserar sig på styrketräning och olympisk lyftning för barn i åldrarna 9-14 år.

Jag coachar Atleter, Fystränare, Personliga tränare, Naprapater, Fysioterapeuter och Instruktörer. Både individuellt och genom att erbjuda workshops och utbildningsmaterial i över 15 år.

Jag har haft förmånen att coacha medaljörer och rekordhållare i över 17 olika idrotter och drivs av en passion för mental och fysisk hälsa samt ett övergripande intresse för prestationsförmåga i livet.

Min utbildningsbakgrund omfattar en examen i Socialt arbete och Psykologi från Göteborgs Universitet. Jag har också kurser från Saylor Academy (Universitetsgrad), inklusive:

Introduction to Critical Thinking and Advanced Logic.

Molecular and Cellular Biology.

Time and Stress Management.

Crisis Communication.

Jag följer kontinuerligt den senaste forskningen inom mitokondriell funktion, åldrande och cellernas avgörande roll i vår livskvalitet. Jag är inriktad på vad som fungerar för att öka både mental och fysisk kapacitet.

Jag är certifieriad och innehar en mängd diplom inom Massageterapi, Personlig Träning, Skadehantering och Styrketräning från en mängd olika organisationer, inklusive men inte uteslutande:

Riksidrottsförbundet.

Eleiko.

SOK – Sveriges Olympiska kommitté.

Svenska Styrkelyftsförbundet.

CPU- Centrum för prestationsutveckling.

Axelsons Gymnastiska Institut.

Fustra.

StrongFirst / RKC

Primal Moves.

för att nämna några.

Jag erbjuder en rad tjänster för att stödja och förbättra ditt totala välbefinnande. Här är några exempel på vad jag kan göra för dig:

Coaching: Vi kan hjälpa dig att uppnå dina personliga mål, oavsett om det handlar om att förbättra din hälsa, karriär eller relationer. V erbjuder personlig coaching, gruppcoaching och online coaching för att passa dina behov.

Styrketräning: Vi erbjuder styrketräning för att förbättra din styrka, uthållighet och muskeltonus. Vi utvecklar en anpassad träningsplan för att hjälpa dig att uppnå dina mål.

Post-rehab: Våra post-rehab-program är utformade för att hjälpa dig att återhämta dig efter en skada eller operation. Vi erbjuder en individuell behandlingsplan för att hjälpa dig att återvända till en högre än normal aktivitetsnivå så snabbt och säkert som möjligt. Vi samarbetar dessutom med Fysioterapeuter och behandlare runt om i hela Sverige

Kost och Nutrition: Sammanfattningsvis erbjuder vi en mängd olika tjänster som kan hjälpa dig att optimera ditt näringsintag och förbättra både prestanda och hälsa på lång sikt. Vi arbetar tillsammans med dig för att utveckla en anpassad plan baserad på dina individuella behov och mål.

Blodtester och utvärdering: Vi kan utföra blodtester och utvärderingar för att få en bättre förståelse för din hälsa och välbefinnande. Vi kan analysera dina blodvärden och andra viktiga faktorer för att hjälpa dig att skapa en hälsosam livsstil och förbättra din fysiska prestation.

Massageterapibehandling: Vi erbjuder massageterapibehandling för att lindra smärta och stress, öka rörlighet och förbättra din totala hälsa. Våra professionella terapeuter använder olika tekniker för att behandla dina muskler och mjukvävnader.

Styrketräning: Vi erbjuder styrketräning för att förbättra din styrka, uthållighet och muskeltonus. Våra erfarna tränare kan utveckla en anpassad träningsplan för att hjälpa dig att uppnå dina mål.

Stresshantering: Vi hjälper dig att identifiera stressorer i ditt liv och utvecklar strategier för att hantera dem effektivt. Detta kan innefatta tekniker som mindfulness, meditation, andningstekniker och tidshantering.

Självkänsla och självförtroende: Vi arbetar med dig för att stärka din självkänsla och bygga upp ditt självförtroende genom att identifiera dina styrkor och färdigheter samt skapa en positiv självbild.

Målplanering och motivation: Vi hjälper dig att sätta realistiska och uppnåeliga mål samt utvecklar en plan för att uppnå dem. Vi erbjuder även stöd och motivation för att hålla dig engagerad och fokuserad på dina mål.

Mental uthållighet och motståndskraft: Vi lär dig tekniker för att utveckla mental uthållighet och motståndskraft, vilket hjälper dig att hantera utmaningar, motgångar och stressiga situationer på ett mer effektivt sätt.

Medveten närvaro: Vi introducerar dig för praktiken av medveten närvaro, vilket kan hjälpa dig att förbättra din fokus, koncentration, emotionell reglering och övergripande välbefinnande.

Kommunikations- och konflikthantering: Vi hjälper dig att utveckla effektiva kommunikationsfärdigheter och konflikthanteringsstrategier, vilket kan förbättra dina relationer och minska stressen som kan uppstå i samband med konflikter.

Vi har erfarenhet av att arbeta med klienter på alla nivåer. Allt från barn 7+ år, till Olympiska atleter och flertalet Svenska och Europeiska mästare och topp-atleter inom en mängd Idrotter.

Även Världsmästare och Flertalet Världsrekordhållare.


Ta kontakt

Vision

Att hjälpa människor leva ett längre, starkare, friskare liv. Att stå upp mot okunskap och vilseledande information samt lyfta sanningar inom hälsobranchen och sjukvården

Värdegrund

  • Ärlighet: Att vara ärlig i alla situationer, även när det är svårt eller obekvämt. Detta innebär att alltid tala sanning, inte undanhålla information och inte medvetet vilseleda andra.
  • Integritet: Att agera i enlighet med sina värderingar och principer, även när ingen tittar. Integritet innebär att vara konsekvent och pålitlig i sina handlingar och beslut.
  • Ansvar: Att ta ansvar för sina handlingar och beslut, och erkänna och lära av sina misstag. Detta innebär att vara ansvarig inför sig själv och andra, och att uppfylla sina åtaganden.
  • Rättvisa: Att arbeta för att korrigera orättvisor och ojämlikheter. Detta innebär att stå upp för vad som är rätt.
  • Ödmjukhet: Att erkänna sina egna begränsningar och brister, och att vara öppen för att lära av andra och växa som person. Detta innebär att inte låta stolthet eller ego komma i vägen för personlig utveckling och förbättring.